Onderhoud en advies

Hoe gaan wij te werk:

1 Advies bij aanleg / renovatie

U maakt uw ideeën kenbaar.
Vervolgens gaan wij kijken of dit bijvoorbeeld overeenkomt met uw gezinssamenstelling, de ligging van uw tuin, is er een specifiek tuin probleem zoals wateroverlast of zijn er permanente schaduwplekken en wat is de samenstelling van de grondsoort.

Doordat ons klimaat veranderd, er komen steeds meer droge periodes en een goede beregening of wateropvang kan hierbij uitkomst bieden. Voor ons is het belangrijk om een optimaal evenwicht tussen verharding en beplanting aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van hoogtelagen in het groen zodat er ook een stukje privacy / afscheiding met de buren kan worden gecreëerd. Misschien ook nog aanpassingen in de verlichting wat een fijne tuinbeleving verzorgt.

2

Wat ook belangrijk is, is hoeveel tijd en energie u zelf in het tuinonderhoud kunt en wenst te steken. Welk budget heeft u beschikbaar? Zijn uw ideeën wel (realistisch) haalbaar?

Veel zaken dus om rekening mee te houden of om over na te denken als u met de tuin aan de slag gaat. Wij kunnen voor al uw tuinvragen / problemen vakkundig advies geven. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

3 Onderhoud

Om optimaal te kunnen genieten van uw tuin is goed onderhoud erg belangrijk. Voor elk jaargetijde is er specifiek onderhoud nodig.

Misschien dat u het maaien en onkruid wieden nog wel zelf kunt doen, maar goed snoeien, bemesten, verticuteren, onkruid branden bestratingen en alle overige werkzaamheden kan de hulp van de vakman wel een goede uitkomst zijn.

U kunt hiervoor een afspraak maken voor bijvoorbeeld een eenmalig onderhoud, maar wij werken eventueel ook met contracten. In een contract worden de werkzaamheden vastgelegd zodat u altijd weet wat er door ons gedaan wordt en wat u zelf gaat doen.

  • Wekelijks of maandelijks onderhoud is een goede keus als u zelf niet in staat bent, geen zin of geen tijd heeft om uw tuin te onderhouden.
  • Periodiek onderhoud. Door dit periodieke onderhoud is uw tuin het jaar door netjes op orde.
  • Drie keer per jaar tuinonderhoud als u er niet volledig zelf aan toekomt.
    Afhankelijk van wat uw wensen zijn kunnen wij hiervoor vrijblijvend voor u de kosten berekenen.

4

Wat valt er zoal onder het onderhoud?

  • In het voorjaar komt dan het gazononderhoud zoals verticuteren, snijden ,bemesten enz. aan bod.
  • Hagen knippen in de zomer.
  • In het najaar wordt het snoeiwerk, bemesting voor gras en borders gedaan.

Wij bieden ook eenmalige werkzaamheden aan als er achterstallig onderhoud is of bij de bezichtiging van een te koop staand huis. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.